Toen mijn zoon te vroeg ter wereld kwam, leerden artsen en verpleegkundigen mij alles over de couveuse-afdeling, de mijlpalen, beademing, de verzorging, medicatie, kolven, voeding, monitoren, sonde, hygiëne, infusen en schema’s. En het ging heel kort over mijn herstel…

Waar het niet over ging, was de wervelwind in mijn hoofd. De mix van lichamelijk herstel, zorgen, vermoeidheid, hormonen, angst, verdriet, dolverliefd en een bak aan nieuwe informatie over mijn eigen kind.

Hoe het nu is

Nu is het stof alweer lange tijd neergedaald en ben ik de energieke moeder die ik toen ook al voor ogen had. Nu weet ik over die eerste weken in het ziekenhuis: het had soepeler gekund.

Als ik er erg in had gehad dat ik mijn kraamperiode oversloeg. Dat ik mezelf wegcijferde. Dat ik met simpele korte schrijfoefeningen veel eerder had kunnen zien wat ik nodig had. Als ik had geweten dat ik mocht stoppen met kolven. Als ik stil had gestaan bij een alternatief kraamplan zodat ik me weer een beetje mens zou voelen. Als ik had geweten hoe ik mij weer veilig kon voelen. Als ik het verschil had geweten tussen stress, langdurige stress en angst. En het dan had kunnen herkennen. Als ik bewust herinneringen had gemaakt.

Ik maakte iets voor jou

Als … dan had ik deze periode en onze start makkelijker kunnen verwerken. En dat is precies wat ik andere moeders gun. Daarom werkte ik de afgelopen tijd heel hard aan mijn eerste (!) online therapie programma: ‘Mama van een prematuur’. Je schaft het programma aan via de shop op andersdanverwacht.nl

In 6 modules kun je 6 videos bekijken, 15 mini podcasts beluisteren en werk je in je journal met 10 werkbladen. Oh ja, en er is 1 veilige community.

Wat ga je doen?

  • In je eigen tempo alvast starten met de verwerking van je bevalling en kraamperiode 
  • Je leert alles over je veilig voelen, hechting, stress en krijgt inzichten in je lichamelijk en mentale herstel
  • Er is ruimte voor een alternatief kraamplan. Jouw herstel, verdriet en wensen doen ertoe!
  • Je kijkt vooruit: hoe wil je thuiskomen? Hoe word je die energieke mama die je voor ogen hebt?
  • Als je hem voor of op 17 november (Wereld Prematurendag) besteld, ontvang je de gids ‘Kraamtijd op de NICU’ er gratis bij.

En dat allemaal voor €78.00

Doe je mee? We starten op 17 november. Samen. Want herstellen hoef je niet alleen te doen.

Voor vragen, of ben je op zoek naar 1 op 1 coaching? 👇