Mamacirkel
't Gooi

Ervaar je geen roze wolk tijdens je zwangerschap of in het moederschap? Deel je ervaringen en vind steun in de Mamacirkel ‘t Gooi, de ‘inner circle’ voor vrouwen zonder roze wolk vooraf, tijdens of na de zwangerschap. Hier is aandacht voor vrouwen die een medische zwangerschap meemaken, te maken krijgen met een complex geboorteverhaal, vroeggeboorte of verlies.

“Ik wil verbinden met andere vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten. Vrouwen die aan een woord genoeg hebben. Die het snappen.” Ze zegt het met een diepe zucht en ik herken de woorden. Ik heb ze ook uitgesproken. Ik wil je laten zien dat je niet alleen staat.

Wat je deelt weegt minder zwaar
vrouwencirkel mama in 't Gooi
Anders dan verwacht praktijk

Vraag je je ook wel eens af

Stopt de angst?

Ik hoor nergens bij, zal ik ooit mensen vinden die het begrijpen?

Hoe voel ik me weer veilig?

Wie ben ik nu, en hoe ziet mijn moederschap er uit?

Met wie kan ik mijn verhaal delen?

Hoe leef ik met trauma en/of restklachten?

Ben ik de enige?

Wanneer wordt het leuk?

Thema's 2024

Angst en zwanger

Bezorgd, angstig, stress…Je voelt het allemaal. Wat nou roze wolk? Je voelt je geïsoleerd in je eigen bubbel. Ik geloof dat er nu meerdere vrouwen zijn die op zoek zijn naar verbinding, vrouwen zoals jij. Je bent niet alleen, we doen het samen! Liever een andere datum, dit is de wachtlijst.

Na PE of HELLP

Ben ik nou gek, of is het echt anders na PE of HELLP? Zijn de watten in mijn hoofd normaal? Vergeet ik nou zo veel vanwege mijn mombrain? Kom samen met andere vrouwen na PE en HELLP.  Samen weten we meer over de gevolgen van zwangerschapsvergiftiging. Liever een andere datum, dit is de wachtlijst.

Vroeggeboorte

Je kindje kwam (veel) te vroeg. Na de geboorte zat je niet veilig thuis maar in het ziekenhuis. Je leert een nieuwe taal en je hoort niet meer bij de onbezorgde mama’s. Met wie kan je echt praten over jouw ervaring? Liever een andere datum, dit is de wachtlijst.

Rouw bij verlies

Jouw moederliefde kent geen grenzen. Moeder ben je, wat te doen met al die liefde voor een kind die niemand anders lijkt te zien? We noemen zijn of haar naam en geven je overleden baby een betekenisvolle plek in je leven. Liever een andere datum, dit is de wachtlijst.

IUI, IVF & ICSI

Je wens is groot, je wilde gisteren al een kindje verwelkomen. Hoe ga je om met de onzekerheid van een nog (steeds) niet vervulde kinderwens? Hoe zit het met die drang alles onder controle te willen houden terwijl er niets te sturen valt? Liever een andere datum, dit is de wachtlijst.

mamacirkel hilversum

Meer dan alleen lotgenotencontact

Een veilige plek, verbinden en werken aan je mindset.

Voor wie is de mamacirkel?

Mamacirkel ’t Gooi is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die geen roze wolk ervaren tijdens de zwangerschap of daarna. De sessies worden geleid door mij, Gaby, in mijn eigen praktijk in Hilversum. In 2 tot 2,5 uur wil ik je laten zien dat er steun is, een community bestaat en er hulpmiddelen voor je zijn. Kom je ook?

Oh ja, en je krijgt het ‘Met aandacht’ dagboek cadeau.

Je verlaat de cirkel met

Deze mamacirkel is meer dan alleen lotgenotencontact. We behandelen verschillende thema’s en ik zorg geregeld voor een fijne laagdrempelige coaching-oefening. Je verlaat de cirkel met:

  • Een gevoel van veiligheid
  • Verbinding met andere vrouwen 
  • Opluchting omdat je erkend en gezien wordt
  • Met nieuwe inzichten 
  • Je voelt grip en staat weer in je kracht

Wat anderen zeggen

Je bent niet de enige die op zoek ging.

Gaby heeft een veilig kader gecreëerd waarin ik mijzelf kan zijn, zonder oordeel.
Je zegt dingen gewoon zoals ze zijn, met alle ongemakkelijke waarheden erbij. Maar je zegt het nooit belerend of te emotioneel. Petje af!

Wie wat waar

Mamacirkel 't Gooi is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die geen roze wolk ervaren tijdens de zwangerschap of daarna. De sessies worden geleid door mij, Gaby, in mijn eigen praktijk in Hilversum. In 2,5 uur tijd wil ik je laten zien dat er steun is, een community bestaat en er hulpmiddelen voor je zijn. Kom je ook?

Ik ben er voor jou

Het is tijd om aandacht aan jezelf te besteden

1:1 Counseling

In een aantal persoonlijke gesprekken vind je je weg vooruit. Ik luister, denk mee en ben je grootste supporter terwijl jij stappen voorwaarts zet.

Online programma

Het eerste online programma 'mama van een prematuur 'is nu te bestellen via andersdanverwacht.nl. Nu kun je in je eigen tempo verwerken, thuis of in het ziekenhuis. Stay tuned voor meer programma's.

Gaby Dam

Mamacirkels

Geregeld plan ik mamacirkels of groepssessies, hier deel je je verhaal met gelijkgestemden, vind je herkenning bij elkaar en ga je op zoek naar verbinding.

Boek

Nu verwijs ik je nog naar mijn website andersdanverwacht.nl. Maar er komt een boek over stress verminderen tijdens je zwangerschap, het verwerken van een complex geboorteverhaal en tips voor een gezonde mindset.

Veelgestelde vragen

Mamacirkel ’t Gooi is meer dan alleen lotgenotencontact. We behandelen verschillende thema’s en ik zorg geregeld voor een fijne laagdrempelige coaching-oefening. Daarom vraag ik per sessie een kleine bijdrage van €27,50.  Wat krijg je er voor terug?

Tijd voor jezelf
Je ontmoet anderen
Je ontvang je eigen journal
Een fijne coaching-oefening
Thee en lekkers

Je vind op mijn website twee termen: coach en counselor. In de basis ben ik counselor, voor die opleiding heb ik destijds heel bewst gekozen. Maar gaandeweg onze gesprekken zul je echter merken dat er ook ruimte is voor actie, voor verandering dus eigenlijk. En dan ga ik meer coachend te werk.

Counseling gaat uit van jouw (veer)kracht. Je leert reflecteren, er vallen puzzelstukjes op hun plek en je ziet je weg vooruit. Je haalt alles uit jezelf. En ja daar help ik je natuurlijk een handje bij.

Ik ben geen rasechte coach. Coaching gaat veel meer uit van mijn denkwijze, ik zou je dan aanleren wat voor mij werkt. En hoewel dat in veel gevallen heel zinvol is – denk aan sport, het aanleren van een (ochtend)routine of het schrijven van een businessplan – geloof ik daar niet in als het gaat om jouw mentale gezondheid. Hoe coach ik dan wel? Ik reik je niet mijn woorden, ideeen of plannen aan maar nadat ik heb geluisterd naar jou, zal ik je wanneer nodig herinneren aan je eigen woorden, ideeen en mogelijkheden. Daarmee ga je dan aan de slag en samen ontdekken we of je de juiste weg bent ingeslagen.  

Dus nog even op een rij:

  • Een coach lijkt meer te sturen en reikt je de middelen aan om een doel te bereiken (van buitenaf)
  • Een counselor gaat dieper in op jouw verhaal en is op zoek naar het hele plaatje. Wie ben je nu en hoe ben je tot hier gekomen? Hoe ga je vervolgens verder? Hoe vind je de balans in jezelf en in je leven? Jij hebt de regie en kijkt vanuit jezelf (van binnenuit): welke mogelijkheden en middelen heb je in huis om je doel te bereiken?

Je praat niet zomaar met een ervaringsdeskundige. Geregeld ga ik in gesprek met geboortezorgprofessionals en vraag hen het hemd van het lijf voor mijn online magazine andersdanverwacht.nl.

Maar dat is niet alles, je praat met een professioneel opgeleid counselor met een specialisatie in stresscounseling. Ook ronde ik de korte opleiding coaching bij babyverlies af. 

Ik steek een groot deel van mijn tijd in het leren van nieuwe vaardigheden. Alleen door nieuwsgierig te zijn en verder te leren, groei je. Ik leer een beetje voor mijzelf, om mijn eigen honger naar informatie te stillen maar ik leer vooral voor jou. Zodat ik je verder kan helpen.

Ja, de mamacirkels starten op verschillende momenten in het jaar. Heb je interesse in een thema, maar is er geen aanmeld-knop? Zet je naam dan op de wachtlijst. Ik houd je op de hoogte.

I can help you with

Most frequent questions and answers

1:1 Coaching

Magnetized strongly enough pre vending domain overeus all initial results to estimate the in the big bang contradicted.

Personal Development

Magnetized strongly enough pre vending domain overeus all initial results to estimate the in the big bang contradicted.

Life Programs

Magnetized strongly enough pre vending domain overeus all initial results to estimate the in the big bang contradicted.

Anders dan verwacht nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste artikelen van Anders dan verwacht in je mailbox

Chat openen
1
Kan ik je helpen?
Fijn dat je er bent ❤️ Kijk rustig rond en laat hier een berichtje achter als je een vraag hebt - ik help je graag!