Ik wilde moeder worden

Mijn werk is geïnspireerd door mijn persoonlijke ervaring van twee medische en risicovolle zwangerschappen, het verlies van mijn eerste zoon en de vroeggeboorte van mijn tweede waarna een wekenlange opname op de NICU volgde.

— Ik wilde moeder worden

Mijn zwangerschap werd al snel medisch

Op mijn 35ste wilde ik moeder worden. Wie had gedacht dat je ook hier doorzettingsvermogen voor nodig hebt? Ik niet. Na een IVF traject in binnen- en buitenland werd ik zwanger van onze eerste zoon. Maar al na 13 weken zwangerschap werden de eerste complicaties zichtbaar. MIjn zwangerschap werd medisch en stressvol.

Genieten was er de hele zwangerschap niet bij. Het voelde als Russisch roulette. Omdat ons kindje niet in orde was, reageerde ook mijn lichaam anders dan verwacht op deze zwangerschap. Ik had te veel vruchtwater en moest rust houden. Mijn leven kwam tot stilstand. Hele dagen zat ik thuis op een stoel. Liggen kon ik niet meer en slapen evenmin. Later ontwikkelde ik ernstige pre-eclampsie en werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Ik gaf niet op. Ik was vastberaden dit kindje zo lang mogelijk te dragen en daarmee zijn overlevingskansen te vergroten.

Begeleiding medische zwangerschap

De start

Wat mij betreft start deze periode in je leven met informatie. Daarom heb ik het online magazine Anders dan verwacht opgericht. Hier vind je eerlijke artikelen en tips van professionals of ervaringsdeskundigen. Je kunt je inlezen of nalezen wat artsen probeerden uit te leggen. Soms is dit al voldoende om vooruit te kunnen.

Results I have helped create

Hear out what my clients say about me.

44
"I gained so much confidence in my ability to connect and deepen my relationships with people. It’s amazing how much easier it has been to meet new people and create instant connections. I have the exact same personality, the only thing that has changed is my mindset and a few behaviors."
Anna Allen
Founder & CEO
3799Ffxy
"It’s amazing how much easier it has been to meet new people and create instant connections. I have the exact same personality, the only thing that has changed is my mindset and a few behaviors."
Jane Anderson
Founder & CEO
photo-1489424731084-a5d8b219a5bb
"Wow! I have the exact same personality, the only thing that has changed is my mindset and a few behaviors.I gained so much confidence in my ability to connect and deepen my relationships with people. It’s amazing how much easier it has been to meet new people and create instant connections"
Jake Bill
Founder & CEO
photo-1552058544-f2b08422138a
"I gained so much confidence in my ability to connect and deepen my relationships with people. It’s amazing how much easier it has been to meet new people and create instant connections. I have the exact same personality, the only thing that has changed is my mindset and a few behaviors."
Ribeka Cruz
Founder & CEO

Verder na verlies

Onze eerste zoon werd met 35 weken met spoed gehaald via een keizersnede. Niet mijn geest maar mijn lichaam gaf het op. Helaas heeft hij 6 dagen geleefd in een couveuse op de NICU. Er volgde een moeizame periode waarin ik de combinatie van rouw en de wens opnieuw zwanger te worden als slopend heb ervaren.

Ik werd opnieuw zwanger

Na proberen, loslaten en weer opnieuw proberen, werd ik in 2020 voor de tweede keer zwanger. Ik nam mij voor dit keer alles te doen wat ik mijzelf eerder had ontzegd. Ik zou volop genieten. Maar de opluchting en blijdschap maakten al snel plaats voor angst. Ik wist nu wat verliezen was en hopen op een betere afloop durfde ik niet. Zwanger zijn na verlies bleek wederom stressvol. Ik schoot in een overleefstand en telde de weken af.

Ook mijn tweede zwangerschap verliep niet volgens het boekje. Onze tweede zoon werd veel te vroeg geboren. Samen leefden we wekenlang op de voor mij vertrouwde NICU van het ziekenhuis. Ik stond dag en nacht ‘aan’. Ik was een kraamvrouw die herstelde van haar tweede keizersnede maar daar was weinig van te merken. Ik reisde tussen ziekenhuis en thuis, zat uren op ongemakkelijke stoelen naast de couveuse, sprak iedere dag met artsen en verpleegkundigen, deed EMDR, kolfde de klok rond en leerde mijn zoon kennen. Mijn mantra? ‘Niet opgeven. Doorzetten’.

Dromen waarmaken

Het heeft jaren geduurd voordat ik moeder werd, en het duurde nog langer voordat ik met een gevulde maxi-cosi het ziekenhuis kon verlaten. Maar in die periode bedacht ik mij dat de droom die ik hierna wilde najagen er eentje was voor jou. Ik wist: ‘zodra we thuis zijn, zet ik alles op alles de vrouwen na mij te steunen en vooruit te helpen. Ik weet als geen ander welke zorg ontbreekt. En als niemand anders het doet, dan doe ik het’.

Zwangerschapscounselor, coach & ervaringsdeskundige

Nu maken we het goed. Ik geniet van onze vrolijke kleine jongen. De grote trauma’s van de afgelopen vijf jaar zijn verwerkt en ik kan terugkijken op een bijzondere periode in mijn leven.

Inmiddels ben ik counselor, coach en ervaringsdeskundige op het gebied van medische zwangerschappen, de kraamperiode in het ziekenhuis en verlies. In mijn praktijk draait het om je weer veilig kunnen voelen. De eerste stap die we samen zetten is het verzamelen van informatie. Je pakt de regie over je zwangerschap, kraamperiode of je leven na een een complex geboorteverhaal. Je voelt je gezien, begrepen en gehoord. Ook als alles tegenzit, vind je je weg vooruit. Je werkt aan je mindset, verliest jezelf niet (meer) uit het oog, gaat stress te lijf en vindt oplossingen die je verder helpen.

Anders dan verwacht

Voor wie een traject met mij (nog) niet nodig is, maar wel behoefte heeft aan eerlijke informatie startte ik andersdanverwacht.nl. Dit is een online magazine voor vrouwen die een medische en/of risicovolle zwangerschap meemaken, vrouwen die met verlies te maken krijgen tijdens of na de zwangerschap, vrouwen die de kraamperiode doorbrengen op de afdeling IC neonatologie (NICU) en vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen. Vrouwen zoals ik dus, vrouwen waarbij de zwangerschap anders is dan verwacht. Door middel van betrouwbare informatie van artsen, verpleegkundigen en andere geboortezorg professionals ijk je je kompas en krijg je grip op je nieuwe realiteit. Neem gerust een kijkje, laat je weten wat je er van vindt?

Gaby-Dam-Coaching-thee

Dit kun je van mij verwachten

Ik ben counselor, coach en ervaringsdeskundige op het gebied van medische zwangerschappen, de kraamperiode in het ziekenhuis en verlies. In een aantal persoonlijke gesprekken vind je je weg vooruit. Ik luister, denk mee en ben je grootste supporter terwijl jij stappen voorwaarts zet. Geregeld plan ik groepssessies, hier deel je je verhaal met gelijkgestemden, vind je herkenning bij elkaar en ga je op zoek naar verbinding. Je kunt bij mij terecht in Hilversum of we ontmoeten elkaar online.
 

Waar heb je nu behoefte aan?

Ik wil met je praten, zodat ik minder stress ervaar en meer durf te vertrouwen

Eerlijke informatie: volg mij op Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik wil mijn gedachten nu ordenen in het Anders dan verwacht dagboek

Ik wil graag een van de magazines bestellen en rustig nog wat nalezen.

Get Instant Access to the Free

Self Development Course

Learn about how them you went down prying the wedding ring off his cold, dead finger. I don't know what you did, Fry, but once again, you screwed up!

Anders dan verwacht nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste artikelen van Anders dan verwacht in je mailbox

Anders dan verwacht praktijk

Schrijf je in voor denieuwsbrief

Ontvang de nieuwste artikelen van Anders dan verwacht in je mailbox