Na zwangerschapsverlof terug naar kantoor

Je zwangerschapsverlof is ten einde en je moet weer aan het werk. Hoe is dat voor jou? Wat maakt zo’n eerste werkdag in je los? Kun je nog wat je vroeger kon en vind je dat ook nog leuk?

— Het liep anders dan verwacht

En nu moet je weer aan het werk

Je zwangerschap verliep anders dan je had gehoopt. Je kindje kwam te vroeg waardoor je je kraamtijd in het ziekenhuis beleefde. Of je kreeg te maken met verlies, tijdens of kort na de zwangerschap. Je zwangerschapsverlof is ten einde en je moet weer aan het werk. Hoe is dat voor jou? Wat maakt zo’n eerste werkdag in je los? Kun je nog wat je vroeger kon en vind je dat ook nog leuk? 

Laten we het hebben over de balans tussen het prille moederschap (ook als je met lege armen staat) en je carrière.

 

Gaby Dam

Veerkracht na een andere start
jaar
Ervaring
1

— Je loopt rond met heel veel vragen

Hoe word je wie je was?

  • Hoe ga ik om met dat wat ik meemaakte, thuis en op mijn werk
  • Ben ik de vrouw die ik was, of is er blijvend iets veranderd?
  • Wat zijn mijn doelen en ambities en hoe maak ik die waar?
  • Hoe kan ik werk en zorg combineren?
  • Na zwangerschapsverlof terug naar kantoor, hoe pak ik de draad weer op?
  • Hoe vraag ik om hulp?

Klinkt dit goed?

In een aantal 1 op 1 sessies krijg je weer grip op jouw situatie, de rust keert terug en je zelfvertrouwen groeit. Je bent niet alleen, we doen het samen.

Ik probeer binnen 24 uur contact met je op te nemen.

Herken je jezelf in
Je weet: ik ben anders, hoe pas ik in mijn oude werk? Je maakt je zorgen om collega's, andere zwangere vrouwen of onbegrip. Je blijft verdrietig over dat wat je overkwam en dat kost zoveel energie. Je slaapt slecht, onthoud niets meer of de passie is verdwenen. Je wilt zonder zorgen kunnen werken. Maar hoe laat je dan je kind even los?
Ik ben er voor jou
We gaan op zoek naar hoe het anders kan. In onze sessies draait het om: begrip van wat er speelt of speelde. Je ervaringen verweven in je leven, thuis en op kantoor. Nieuwe perspectieven en doelen stellen. De vrouw worden die je bent - hoe kijk je weer vooruit?

Ik ben er voor jou

Het is tijd om aandacht aan jezelf te besteden

1:1 Counseling

In een aantal persoonlijke gesprekken vind je je weg vooruit. Ik luister, denk mee en ben je grootste supporter terwijl jij stappen voorwaarts zet.

Online programma

Het eerste online programma 'mama van een prematuur 'is nu te bestellen via andersdanverwacht.nl. Nu kun je in je eigen tempo verwerken, thuis of in het ziekenhuis. Stay tuned voor meer programma's.

Gaby Dam

Groepssessies

Geregeld plan ik groepssessies, hier deel je je verhaal met gelijkgestemden, vind je herkenning bij elkaar en ga je op zoek naar verbinding.

Boek

Nu verwijs ik je nog naar mijn website andersdanverwacht.nl. Maar er komt een boek over stress verminderen tijdens je zwangerschap, het verwerken van een complex geboorteverhaal en tips voor een gezonde mindset.

Anders dan verwacht praktijk

Werkende vrouw, wil jij

Wil jij er klaar voor zijn om in je werk terug te keren zonder dat jouw verhaal je belemmert? Of als je alweer een tijdje aan het werk bent: wil je afrekenen met dat wat energie kost en ontdekken wat energie oplevert in je baan nu je perspectief is veranderd?

Gun jezelf te worden wie je bent, thuis en op je werk. Ga ervoor die moeder te zijn waar je trots op bent, de moeder die de balans terugvindt tussen gezin, werk en haar persoonlijke behoeften. Kies voor een 1-op-1 ‘terug naar kantoor’ traject met mij.

Veel gestelde vragen

Je vind op mijn website twee termen: coach en counselor. In de basis ben ik counselor, voor die opleiding heb ik destijds heel bewst gekozen. Maar gaandeweg onze gesprekken zul je echter merken dat er ook ruimte is voor actie, voor verandering dus eigenlijk. En dan ga ik meer coachend te werk.

Counseling gaat uit van jouw (veer)kracht. Je leert reflecteren, er vallen puzzelstukjes op hun plek en je ziet je weg vooruit. Je haalt alles uit jezelf. En ja daar help ik je natuurlijk een handje bij.

Ik ben geen rasechte coach. Coaching gaat veel meer uit van mijn denkwijze, ik zou je dan aanleren wat voor mij werkt. En hoewel dat in veel gevallen heel zinvol is – denk aan sport, het aanleren van een (ochtend)routine of het schrijven van een businessplan – geloof ik daar niet in als het gaat om jouw mentale gezondheid. Hoe coach ik dan wel? Ik reik je niet mijn woorden, ideeen of plannen aan maar nadat ik heb geluisterd naar jou, zal ik je wanneer nodig herinneren aan je eigen woorden, ideeen en mogelijkheden. Daarmee ga je dan aan de slag en samen ontdekken we of je de juiste weg bent ingeslagen.  

Dus nog even op een rij:

  • Een coach lijkt meer te sturen en reikt je de middelen aan om een doel te bereiken (van buitenaf)
  • Een counselor gaat dieper in op jouw verhaal en is op zoek naar het hele plaatje. Wie ben je nu en hoe ben je tot hier gekomen? Hoe ga je vervolgens verder? Hoe vind je de balans in jezelf en in je leven? Jij hebt de regie en kijkt vanuit jezelf (van binnenuit): welke mogelijkheden en middelen heb je in huis om je doel te bereiken?

Je praat niet zomaar met een ervaringsdeskundige. Geregeld ga ik in gesprek met geboortezorgprofessionals en vraag hen het hemd van het lijf voor mijn online magazine andersdanverwacht.nl.

Maar dat is niet alles, je praat met een professioneel opgeleid counselor met een specialisatie in stresscounseling. Ook ronde ik de korte opleiding coaching bij babyverlies af. 

Ik steek een groot deel van mijn tijd in het leren van nieuwe vaardigheden. Alleen door nieuwsgierig te zijn en verder te leren, groei je. Ik leer een beetje voor mijzelf, om mijn eigen honger naar informatie te stillen maar ik leer vooral voor jou. Zodat ik je verder kan helpen.

Kan ik ook bij je terecht als ik nog niet zwanger ben (geweest)? Je leest op mijn website Anders dan verwacht geregeld iets over een uitblijvende kinderwens, over vruchtbaarheidsbehandelingen als IUI, IVF of ICSI en het verbeteren van de vruchtbaarheid. Ik ben geen vruchtbaarheidsdeskundige, daarvoor kan ik je wel doorverwijzen. Maar wil je praten over je gevoelens tijdens of na vruchtbaarheidsbehandelingen? Dan staat mijn deur wagenwijd voor je open. Na 3 IVF rondes weet ik als  geen ander wat die wens, de hormonen en de onzekerheid met je doen. 

Mijn sessies worden helaas (nog) niet vergoed door jouw zorgverzekeraar. Aan de andere kant: nu blijft je eigen risico nog even intact en kan ik je een persoonlijk traject aanbieden los van alle protocollen die een zorgverzeker opstelt. 

Wat zijn je opties? 

  • Ben je ondernemer? Dan kunt je coaching op de zaak zetten en btw terugkrijgen. Laat je dit wel vooraf even weten? Dan zorg ik voor een passende factuur.
  • Je kunt je werkgever vragen (een deel) van het traject te vergoeden. Door met mij in gesprek te gaan, werk je aan je mentale gezondheid en vitaliteit. En laat vitaliteit nu op de agenda staan van de meeste werkgevers. Je wilt je weer goed in je vel voelen en je energie kunnen steken in o.a. je werk.  Dat zal je  werkgever alleen maar kunnen toejuichen. 

Meer informatie over kosten vind je hier

Je hoort het overal: wachtlijsten. Soms moet je maanden wachten voor je met iemand in gesprek kunt en dan is het nog maar de vraag of je ook nog een klik voelt.

Ik vind het belangrijk dat je – nu je de stap genomen hebt om met iemand te gaan praten – ook snel kunt starten. Ik houd dan ook ruimte vrij in mijn agenda zodat jij snel kunt starten.

Je bent welkom

In mijn praktijk in Hilversum of online

's-Gravenlandseweg 63

1217 EJ Hilversum

Anders dan verwacht nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste artikelen van Anders dan verwacht in je mailbox

Chat openen
1
Kan ik je helpen?
Fijn dat je er bent ❤️ Kijk rustig rond en laat hier een berichtje achter als je een vraag hebt - ik help je graag!