Ik wil rust voelen

Minder stress voelen, mijn verhaal kwijt kunnen, verwerken en zelfverzekerd vooruit kunnen kijken.

— Counselor en coach

Ik ben er voor jou

Nu ben je gestresst, onzeker of angstig. Je slaapt slecht, lijkt alle controle te zijn verloren of je voelt je alleen en onbegrepen. Je hebt geprobeerd om te ontspannen. Maar niets hielp. 

Ik ben er voor jou als je:

  • Een medische zwangerschap doormaakt(e)
  • Zelf ziek werd tijdens de zwangerschap of na de bevalling
  • De kraamperiode doorbrengt in het ziekenhuis wegens vroeggeboorte
  • Te maken kreeg met trauma of verlies
  • Opnieuw zwanger wilt worden maar twijfelt gezien je voorgeschiedenis
  • Worstelt met het moederschap na een andere start
Gaby Dam zwangerschapscounsellor

Stop met wachten
tot het over is

Wat anderen zeggen

Je bent niet de enige die op zoek ging naar iemand zoals ik.

Ik startte dit traject 3 maanden geleden en weet nog dat ik moest invullen hoe ik mij voelde op een schaal van 10. Ik gaf mijzelf een heel klein 6je. Nu kan ik zeggen: het is een 8. Ik heb nog een paar hordes te lopen maar ik voel me zoveel beter.
Je zegt dingen gewoon zoals ze zijn, met alle ongemakkelijke waarheden erbij. Maar je zegt het nooit belerend of te emotioneel. Petje af!
Ik kon mijn verhaal ordenen. Ik weet nu waar bepaald gedrag of een gevoel vandaan komt en herken dingen eerder waardoor ik ook op de rem kan trappen. Gaby spoorde mij aan het werk te doen, niet alleen door te praten maar ook door opdrachten die ze mij via de online omgeving gaf thuis uit te voeren.
Ik wilde je bedanken voor Anders dan verwacht. De herkenbaarheid op jouw website lucht zelfs nu nog op
Ik ben dankbaar om zo eerlijk te mogen lezen hoe jouw beleving van dat traject was.

Met Aandacht

Jouw acceptatie, verwerkingsproces of persoonlijke groei stopt natuurlijk niet zodra ons gesprek eindigt. Nee, tussen onze sessies in en lang na ons laatste gesprek werkt alles gewoon door. Daarom heb ik het dagboek Met Aandacht bedacht. Zodat je tussentijds je gedachten kwijt kunt. Je krijgt hem cadeau wanneer we samen aan de slag gaan.
Gaby-Dam-Coaching-thee

Na onze gesprekken

Is er meer rust en ruimte voor ontspanning en zelfs een lach

Voel je je gehoord, gezien en begrepen

Weet je wat je moet doen als verdriet of angst ineens (weer) opduikt

Begrijp je wat er is gebeurd en wat het met je deed

Kun je aangeven waar jij behoefte aan hebt en weet je ook aan wie je wat kunt vragen 

Vallen puzzelstukjes op hun plaats

Is rouwen niet meer zo eng of alleen

Staat tegenslag je niet meer in de weg en durf je vooruit te kijken

Word je de moeder die je bent


Waarom zou ik nog wachten?

Ik houd het graag overzichtelijk:

We starten met een kennismakingsgesprek

Daarna volgen 7 sessies van een uur

Je krijgt toegang tot mijn online omgeving met opdrachten en een bonus meditatie

Je ontvangt het Met Aandacht dagboek

Jouw investering:  €550,- 

Veel gestelde vragen

Je vind op mijn website twee termen: coach en counselor. In de basis ben ik counselor, voor die opleiding heb ik destijds heel bewst gekozen. Maar gaandeweg onze gesprekken zul je echter merken dat er ook ruimte is voor actie, voor verandering dus eigenlijk. En dan ga ik meer coachend te werk.

Counseling gaat uit van jouw (veer)kracht. Je leert reflecteren, er vallen puzzelstukjes op hun plek en je ziet je weg vooruit. Je haalt alles uit jezelf. En ja daar help ik je natuurlijk een handje bij.

Ik ben geen rasechte coach. Coaching gaat veel meer uit van mijn denkwijze, ik zou je dan aanleren wat voor mij werkt. En hoewel dat in veel gevallen heel zinvol is – denk aan sport, het aanleren van een (ochtend)routine of het schrijven van een businessplan – geloof ik daar niet in als het gaat om jouw mentale gezondheid. Hoe coach ik dan wel? Ik reik je niet mijn woorden, ideeen of plannen aan maar nadat ik heb geluisterd naar jou, zal ik je wanneer nodig herinneren aan je eigen woorden, ideeen en mogelijkheden. Daarmee ga je dan aan de slag en samen ontdekken we of je de juiste weg bent ingeslagen.  

Dus nog even op een rij:

  • Een coach lijkt meer te sturen en reikt je de middelen aan om een doel te bereiken (van buitenaf)
  • Een counselor gaat dieper in op jouw verhaal en is op zoek naar het hele plaatje. Wie ben je nu en hoe ben je tot hier gekomen? Hoe ga je vervolgens verder? Hoe vind je de balans in jezelf en in je leven? Jij hebt de regie en kijkt vanuit jezelf (van binnenuit): welke mogelijkheden en middelen heb je in huis om je doel te bereiken?

Je praat niet zomaar met een ervaringsdeskundige. Geregeld ga ik in gesprek met geboortezorgprofessionals en vraag hen het hemd van het lijf voor mijn online magazine andersdanverwacht.nl.

Maar dat is niet alles, je praat met een opgeleide counselor. Ik heb daarvoor mijn basisopleiding counseling behaald en ben momenteel bezig met een specialisatie in stresscounseling. Ook ronde ik de korte opleiding coaching bij babyverlies af van Hiske Kuilman

Ik steek een groot deel van mijn tijd in het leren van nieuwe vaardigheden. Alleen door nieuwsgierig te zijn en verder te leren, groei je. Ik leer een beetje voor mijzelf, om mijn eigen honger naar informatie te stillen maar ik leer vooral voor jou. Zodat ik je verder kan helpen.

Kan ik ook bij je terecht als ik nog niet zwanger ben (geweest)? Je leest op mijn website Anders dan verwacht geregeld iets over een uitblijvende kinderwens, over vruchtbaarheidsbehandelingen als IUI, IVF of ICSI en het verbeteren van de vruchtbaarheid. Ik ben geen vruchtbaarheidsdeskundige, daarvoor kan ik je wel doorverwijzen. Maar wil je praten over je gevoelens tijdens of na vruchtbaarheidsbehandelingen? Dan staat mijn deur wagenwijd voor je open. Na 3 IVF rondes weet ik als  geen ander wat die wens, de hormonen en de onzekerheid met je doen. 

Mijn sessies worden helaas (nog) niet vergoed door jouw zorgverzekeraar. Aan de andere kant: nu blijft je eigen risico nog even intact en kan ik je een persoonlijk traject aanbieden los van alle protocollen die een zorgverzeker opstelt. 

Wat zijn je opties? 

  • Ben je ondernemer? Dan kunt je coaching op de zaak zetten en btw terugkrijgen. Laat je dit wel vooraf even weten? Dan zorg ik voor een passende factuur.
  • Je kunt je werkgever vragen (een deel) van het traject te vergoeden. Door met mij in gesprek te gaan, werk je aan je mentale gezondheid en vitaliteit. En laat vitaliteit nu op de agenda staan van de meeste werkgevers. Je wilt je weer goed in je vel voelen en je energie kunnen steken in o.a. je werk.  Dat zal je  werkgever alleen maar kunnen toejuichen. 

Meer informatie over het traject of groepssessies vind je hier.  

Je hoort het overal: wachtlijsten. Soms moet je maanden wachten voor je met iemand in gesprek kunt en dan is het nog maar de vraag of je ook nog een klik voelt.

Ik vind het belangrijk dat je – nu je de stap genomen hebt om met iemand te gaan praten – ook snel kunt starten. Ik houd dan ook ruimte vrij in mijn agenda zodat jij snel kunt starten.

Get Instant Access to the Free

Self Development Course

Learn about how them you went down prying the wedding ring off his cold, dead finger. I don't know what you did, Fry, but once again, you screwed up!