Veerkracht na een andere start

Poef.... weg roze wolk. Dit is niet wat je voor ogen had toen je jezelf als moeder voorstelde. Weet, ik ben er voor jou als de start van je moederschap anders loopt dan verwacht.

— Je bent moeder

Maar dit had je niet verwacht

Zwanger worden wilde maar niet lukken, je kreeg te maken met een medische molen, jij of je baby werd ziek, je baby kwam veel te vroeg of je staat met lege armen. Wat er ook gebeurde, je bent moeder nu en:

Je wilt verder kunnen, een fijn leven leven. Je wilt achter je laten wat je overkwam. Je wilt vrolijk zijn, plezier maken, plannen voor te toekomst of je carrière vormgeven.

Alleen nu nog ‘even’ je veerkracht vinden.

Het goede nieuws: die heb je en ik help je daar optimaal gebruik van te maken. Beloofd!

Gaby Dam

jaar
Ervaring
1

— Zorg goed voor jezelf

Counseling voor moeders

Pre- & postpartum

Na heel wat jaren en een flinke dosis tegenslag, weet ik nu hoe ik voor mij kies. Niet alleen ik, ook mijn gezin plukt daar de vruchten van. Dat gun ik jou ook! Als het moederschap heel anders start of uitpakt dan gedacht, dan is het niet zomaar ineens weer goed of als vanouds. Je moet een  poces door. Maar als je dat pad bewandelt… oh vrouw wat kun je dan veel! Wat voel je je dan licht.

Klinkt dit goed?

In een aantal 1 op 1 sessies krijg je weer grip op jouw situatie, de rust keert terug en je zelfvertrouwen groeit. Je bent niet alleen, we doen het samen.

Ik probeer binnen 24 uur contact met je op te nemen.

Herken je jezelf in
Je weet: het kan anders. Maar hoe? Je wilt iets anders. Maar wat? Je emmer loopt ineens over. Maar waarom? Je blijft verdrietig over dat wat je overkwam. Je wilt zonder zorgen weer kunnen werken of een avondje weg. Maar hoe laat je dan je kind even los? Je voelt stress angst verdriet of je bent lamgeslagen of overprikkeld…
Ik ben er voor jou
We gaan op zoek naar hoe het anders kan. Zodat jij weer leeft zoals je wilt. We onderzoeken waarom je emmer overloopt. Wat er nu, pas geleden of in het verleden gebeurde. Zodat je snapt waarom en wanneer je reageert zoals je doet. We zorgen er samen voor dat je keuzes maakt voor jou. Het gaat om begrip, om kleine stappen en om weten wat je wilt.

Over mij en wat ik doe

Ik ken je zorgen

Ik ben opgeleid als counselor op het gebied van stress en gezondheid, ik volgde een opleiding over coaching bij babyverlies en verdiep mij nu in het autonome zenuwstelsel.

De afgelopen jaren heb ik zo ontzettend veel geleerd. Ik sprak met tientallen zorgprofessionals, met vrouwen zoals jij en ik las talloze boeken. En vergeet niet dat ik ook zelf de nodige ervaring opdeed met IVF, medische zwangerschappen, het verliezen van een kind en vroeggeboorte.

Al die kennis en ervaring verpakte ik in andersdanverwacht.nl en vormt nu ook de basis van mijn eigen praktijk. Een plek waar je je veilig waant met je verhaal, je verleden en je toekomst. Een plek om te groeien, om samen op zoek te gaan naar posttraumatische groei of gewoon naar de jij die je diep van binnen bent. De jij die je uit het oog verloor toen alles anders liep.

Anders dan verwacht praktijk

Mooie vrouw, wil jij

Genieten van het leven en angsten de baas zijn na een traumatische gebeurtenis?

Verder leven na verlies?

Jezelf op 1 zetten?

Kiezen voor een nieuwe zwangerschap?

Leven met vertrouwen?

De moeder worden die je voor ogen hebt?

Ik ben er voor jou

Het is tijd om aandacht aan jezelf te besteden

1:1 Counseling

In een aantal persoonlijke gesprekken vind je je weg vooruit. Ik luister, denk mee en ben je grootste supporter terwijl jij stappen voorwaarts zet.

Online programma

Het eerste online programma 'mama van een prematuur 'is nu te bestellen via andersdanverwacht.nl. Nu kun je in je eigen tempo verwerken, thuis of in het ziekenhuis. Stay tuned voor meer programma's.

Gaby Dam

Groepssessies

Geregeld plan ik groepssessies, hier deel je je verhaal met gelijkgestemden, vind je herkenning bij elkaar en ga je op zoek naar verbinding.

Boek

Nu verwijs ik je nog naar mijn website andersdanverwacht.nl. Maar er komt een boek over stress verminderen tijdens je zwangerschap, het verwerken van een complex geboorteverhaal en tips voor een gezonde mindset.

Veel gestelde vragen

Je vind op mijn website twee termen: coach en counselor. In de basis ben ik counselor, voor die opleiding heb ik destijds heel bewst gekozen. Maar gaandeweg onze gesprekken zul je echter merken dat er ook ruimte is voor actie, voor verandering dus eigenlijk. En dan ga ik meer coachend te werk.

Counseling gaat uit van jouw (veer)kracht. Je leert reflecteren, er vallen puzzelstukjes op hun plek en je ziet je weg vooruit. Je haalt alles uit jezelf. En ja daar help ik je natuurlijk een handje bij.

Ik ben geen rasechte coach. Coaching gaat veel meer uit van mijn denkwijze, ik zou je dan aanleren wat voor mij werkt. En hoewel dat in veel gevallen heel zinvol is – denk aan sport, het aanleren van een (ochtend)routine of het schrijven van een businessplan – geloof ik daar niet in als het gaat om jouw mentale gezondheid. Hoe coach ik dan wel? Ik reik je niet mijn woorden, ideeen of plannen aan maar nadat ik heb geluisterd naar jou, zal ik je wanneer nodig herinneren aan je eigen woorden, ideeen en mogelijkheden. Daarmee ga je dan aan de slag en samen ontdekken we of je de juiste weg bent ingeslagen.  

Dus nog even op een rij:

  • Een coach lijkt meer te sturen en reikt je de middelen aan om een doel te bereiken (van buitenaf)
  • Een counselor gaat dieper in op jouw verhaal en is op zoek naar het hele plaatje. Wie ben je nu en hoe ben je tot hier gekomen? Hoe ga je vervolgens verder? Hoe vind je de balans in jezelf en in je leven? Jij hebt de regie en kijkt vanuit jezelf (van binnenuit): welke mogelijkheden en middelen heb je in huis om je doel te bereiken?

Je praat niet zomaar met een ervaringsdeskundige. Geregeld ga ik in gesprek met geboortezorgprofessionals en vraag hen het hemd van het lijf voor mijn online magazine andersdanverwacht.nl.

Maar dat is niet alles, je praat met een professioneel opgeleid counselor met een specialisatie in stresscounseling. Ook ronde ik de korte opleiding coaching bij babyverlies af. 

Ik steek een groot deel van mijn tijd in het leren van nieuwe vaardigheden. Alleen door nieuwsgierig te zijn en verder te leren, groei je. Ik leer een beetje voor mijzelf, om mijn eigen honger naar informatie te stillen maar ik leer vooral voor jou. Zodat ik je verder kan helpen.

Kan ik ook bij je terecht als ik nog niet zwanger ben (geweest)? Je leest op mijn website Anders dan verwacht geregeld iets over een uitblijvende kinderwens, over vruchtbaarheidsbehandelingen als IUI, IVF of ICSI en het verbeteren van de vruchtbaarheid. Ik ben geen vruchtbaarheidsdeskundige, daarvoor kan ik je wel doorverwijzen. Maar wil je praten over je gevoelens tijdens of na vruchtbaarheidsbehandelingen? Dan staat mijn deur wagenwijd voor je open. Na 3 IVF rondes weet ik als  geen ander wat die wens, de hormonen en de onzekerheid met je doen. 

Mijn sessies worden helaas (nog) niet vergoed door jouw zorgverzekeraar. Aan de andere kant: nu blijft je eigen risico nog even intact en kan ik je een persoonlijk traject aanbieden los van alle protocollen die een zorgverzeker opstelt. 

Wat zijn je opties? 

  • Ben je ondernemer? Dan kunt je coaching op de zaak zetten en btw terugkrijgen. Laat je dit wel vooraf even weten? Dan zorg ik voor een passende factuur.
  • Je kunt je werkgever vragen (een deel) van het traject te vergoeden. Door met mij in gesprek te gaan, werk je aan je mentale gezondheid en vitaliteit. En laat vitaliteit nu op de agenda staan van de meeste werkgevers. Je wilt je weer goed in je vel voelen en je energie kunnen steken in o.a. je werk.  Dat zal je  werkgever alleen maar kunnen toejuichen. 

Meer informatie over kosten vind je hier

Je hoort het overal: wachtlijsten. Soms moet je maanden wachten voor je met iemand in gesprek kunt en dan is het nog maar de vraag of je ook nog een klik voelt.

Ik vind het belangrijk dat je – nu je de stap genomen hebt om met iemand te gaan praten – ook snel kunt starten. Ik houd dan ook ruimte vrij in mijn agenda zodat jij snel kunt starten.

Je bent welkom

In mijn praktijk in Hilversum of online

's-Gravenlandseweg 63

1217 EJ Hilversum

Anders dan verwacht nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste artikelen van Anders dan verwacht in je mailbox

Chat openen
1
Kan ik je helpen?
Fijn dat je er bent ❤️ Kijk rustig rond en laat hier een berichtje achter als je een vraag hebt - ik help je graag!