Complex geboorteverhaal
verwerken

Onderzoek

Wat is er aan de hand

Je vertelt je verhaal. Wat zijn je voornaamste zorgen? Alleen al je verhaal kunnen doen voelt bevrijdend en vermindert stress. Nu je vertelt, krijg je inzicht in jezelf, je ordent je gedachten en je leert welke informatie nog ontbreekt. Naar die informatie gaan we samen op zoek.
Onderzoek
Op zoek naar jezelf

Nieuwe perspectieven

De ontbrekende informatie komt bovendrijven, soms zit die informatie in jezelf, soms komt die van een (geboorte)zorg professional en moesten we er even op wachten. Welke nieuwe perspectieven helpen je vooruit?
Op zoek naar jezelf
Doelen stellen

Wat heb je nodig?

Hoe nu verder? We gaan aan de slag met jouw afweermechanismen, je ideeën of patronen en we gaan op zoek naar de hoop in jou. Ik vraag je: wat heb je nodig, hoe zou het zijn als…? Welke kansen zijn nog onbenut of op wie kun je een beroep doen?
Doelen stellen
Verandering

Worden wie je bent

Je vindt de weg vooruit. Je verliest jezelf niet (meer) uit het oog, bent stress de baas, je bent energiek en zelfverzekerd. Je kijkt met trots terug op een hectische periode, je bent positief gestemd en je voelt je (weer) thuis in het moederschap.
Verandering

Ik ben er voor jou

Het is tijd om aandacht aan jezelf te besteden

1:1 Counseling

In een aantal persoonlijke gesprekken vind je je weg vooruit. Ik luister, denk mee en ben je grootste supporter terwijl jij stappen voorwaarts zet.

Online programma

Het eerste online programma 'mama van een prematuur' is nu te bestellen via andersdanverwacht.nl. Nu kun je in je eigen tempo verwerken, thuis of in het ziekenhuis. Stay tuned voor meer programma's.

Gaby Dam

Mamacirkels

Geregeld plan ik mamacirkels of groepssessies, hier deel je je verhaal met gelijkgestemden, vind je herkenning bij elkaar en ga je op zoek naar verbinding.

Boek

Nu verwijs ik je nog naar mijn website andersdanverwacht.nl. Maar er komt een boek over stress verminderen tijdens je zwangerschap, het verwerken van een complex geboorteverhaal en tips voor een gezonde mindset.

Stop met wachten
tot het over is

Complex geboorteverhaal verwerken

counseling & coaching

Rust tijdens je zwangerschap of trauma verwerken

Ineens staat de wereld op zijn kop. Je zwangerschap is complex, medisch en/of risicovol. Je wilt er over praten, je wilt zeker weten dat je niks over het hoofd ziet, je wilt klaar zijn voor wat komen gaat. En bovenal wil je jezelf niet uit het oog verliezen. Maar wie kan je daarbij helpen? Ik ben jouw mentor, coach en ervaringsdeskundige. Bij mij kun je je verhaal kwijt en ik denk graag met je mee.

Vroeggeboorte en ziekenhuisopname verwerken

Plots is daar je kindje, (veel) te vroeg. Terwijl je lichaam herstelt, zit je zo veel mogelijk bij je pasgebren baby op de afdeling neonatologie (NICU of couveuseafdeling). Je ervaart stress, chaos, blijdschap, angst, voelt zorgen en hoop. Je wilt je baby knuffelen en je hechten, alleen dat lukt niet zo goed.  Deze andere start sloeg in als een bom en zit je nu in de weg. Ik help je met verwerken zodat jij die zelfverzekerde moeder bent die je voor ogen hebt.

Rouwen na het verlies
van je kind

Je verloor je baby, tijdens de zwangerschap, bevalling of na de geboorte. Van het ene op het andere moment schoot je van een verwachtingsvolle toekomst naar een wereld die op zijn kop staat. Er moet van alles worden geregeld en dat terwijl de hormonen door je lijf gieren. Je bent kraamvrouw maar staat met lege handen. En nu? Hoe ga je verder na het verlies van een kind? Ik ben er voor je, je hoeft het niet alleen te doen.

Wat anderen zeggen

Je bent niet de enige die op zoek ging naar iemand zoals ik.

Ik startte dit traject 3 maanden geleden en weet nog dat ik moest invullen hoe ik mij voelde op een schaal van 10. Ik gaf mijzelf een heel klein 6je. Nu kan ik zeggen: het is een 8. Ik heb nog een paar hordes te lopen maar ik voel me zoveel beter.
Je zegt dingen gewoon zoals ze zijn, met alle ongemakkelijke waarheden erbij. Maar je zegt het nooit belerend of te emotioneel. Petje af!
Ik kon mijn verhaal ordenen. Ik weet nu waar bepaald gedrag of een gevoel vandaan komt en herken dingen eerder waardoor ik ook op de rem kan trappen. Gaby spoorde mij aan het werk te doen, niet alleen door te praten maar ook door opdrachten die ze mij via de online omgeving gaf thuis uit te voeren.
Ik wilde je bedanken voor Anders dan verwacht. De herkenbaarheid op jouw website lucht zelfs nu nog op
Gaby heeft een veilig kader gecreëerd waarin ik mijzelf kan zijn, zonder oordeel.
Gaby-Dam-Coaching-thee

Na onze gesprekken

Voel je je gehoord, gezien en begrepen

Weet je wat je moet doen als tegenslag, verdriet of angst ineens (weer) opduikt. Je hebt vertrouwen in de toekomst.

Kijk je met compassie naar het geboorteverhaal

Kun je aangeven waar jij behoefte aan hebt en weet je ook aan wie je wat kunt vragen 

Is rouwen niet meer zo eng of alleen

Is trauma verweven met je leven

Word je de moeder die je bent


Waarom nog wachten?

1 op 1 counselling met Gaby Dam, gekwalificeerd counsellor

1 kennismakingsgesprek

7 sessies van een uur 

Vragen of overpeinzingen tussen de sessies door zijn welkom je per e-mail  

Toegang tot online omgeving met opdrachten en een bonus meditatie

Je ontvangt het ‘Met Aandacht’ dagboek

Jouw investering:  €650

Met Aandacht

Jouw acceptatie, verwerkingsproces of persoonlijke groei stopt natuurlijk niet zodra ons gesprek eindigt. Nee, tussen onze sessies in en lang na ons laatste gesprek werkt alles gewoon door. Daarom heb ik het dagboek Met Aandacht bedacht. Zodat je tussentijds je gedachten kwijt kunt. Je krijgt hem cadeau wanneer we samen aan de slag gaan.

Veel gestelde vragen

Je vind op mijn website twee termen: coach en counselor. In de basis ben ik counselor, voor die opleiding heb ik destijds heel bewst gekozen. Maar gaandeweg onze gesprekken zul je echter merken dat er ook ruimte is voor actie, voor verandering dus eigenlijk. En dan ga ik meer coachend te werk.

Counseling gaat uit van jouw (veer)kracht. Je leert reflecteren, er vallen puzzelstukjes op hun plek en je ziet je weg vooruit. Je haalt alles uit jezelf. En ja daar help ik je natuurlijk een handje bij.

Ik ben geen rasechte coach. Coaching gaat veel meer uit van mijn denkwijze, ik zou je dan aanleren wat voor mij werkt. En hoewel dat in veel gevallen heel zinvol is – denk aan sport, het aanleren van een (ochtend)routine of het schrijven van een businessplan – geloof ik daar niet in als het gaat om jouw mentale gezondheid. Hoe coach ik dan wel? Ik reik je niet mijn woorden, ideeen of plannen aan maar nadat ik heb geluisterd naar jou, zal ik je wanneer nodig herinneren aan je eigen woorden, ideeen en mogelijkheden. Daarmee ga je dan aan de slag en samen ontdekken we of je de juiste weg bent ingeslagen.  

Dus nog even op een rij:

  • Een coach lijkt meer te sturen en reikt je de middelen aan om een doel te bereiken (van buitenaf)
  • Een counselor gaat dieper in op jouw verhaal en is op zoek naar het hele plaatje. Wie ben je nu en hoe ben je tot hier gekomen? Hoe ga je vervolgens verder? Hoe vind je de balans in jezelf en in je leven? Jij hebt de regie en kijkt vanuit jezelf (van binnenuit): welke mogelijkheden en middelen heb je in huis om je doel te bereiken?

Je praat niet zomaar met een ervaringsdeskundige. Geregeld ga ik in gesprek met geboortezorgprofessionals en vraag hen het hemd van het lijf voor mijn online magazine andersdanverwacht.nl.

Maar dat is niet alles, je praat met een professioneel opgeleid counselor met een specialisatie in stresscounseling. Ook ronde ik de korte opleiding coaching bij babyverlies af. 

Ik steek een groot deel van mijn tijd in het leren van nieuwe vaardigheden. Alleen door nieuwsgierig te zijn en verder te leren, groei je. Ik leer een beetje voor mijzelf, om mijn eigen honger naar informatie te stillen maar ik leer vooral voor jou. Zodat ik je verder kan helpen.

Kan ik ook bij je terecht als ik nog niet zwanger ben (geweest)? Je leest op mijn website Anders dan verwacht geregeld iets over een uitblijvende kinderwens, over vruchtbaarheidsbehandelingen als IUI, IVF of ICSI en het verbeteren van de vruchtbaarheid. Ik ben geen vruchtbaarheidsdeskundige, daarvoor kan ik je wel doorverwijzen. Maar wil je praten over je gevoelens tijdens of na vruchtbaarheidsbehandelingen? Dan staat mijn deur wagenwijd voor je open. Na 3 IVF rondes weet ik als  geen ander wat die wens, de hormonen en de onzekerheid met je doen. 

Mijn sessies worden helaas (nog) niet vergoed door jouw zorgverzekeraar. Aan de andere kant: nu blijft je eigen risico nog even intact en kan ik je een persoonlijk traject aanbieden los van alle protocollen die een zorgverzeker opstelt. 

Wat zijn je opties? 

  • Ben je ondernemer? Dan kunt je coaching op de zaak zetten en btw terugkrijgen. Laat je dit wel vooraf even weten? Dan zorg ik voor een passende factuur.
  • Je kunt je werkgever vragen (een deel) van het traject te vergoeden. Door met mij in gesprek te gaan, werk je aan je mentale gezondheid en vitaliteit. En laat vitaliteit nu op de agenda staan van de meeste werkgevers. Je wilt je weer goed in je vel voelen en je energie kunnen steken in o.a. je werk.  Dat zal je  werkgever alleen maar kunnen toejuichen. 

Meer informatie over kosten vind je hier

Je hoort het overal: wachtlijsten. Soms moet je maanden wachten voor je met iemand in gesprek kunt en dan is het nog maar de vraag of je ook nog een klik voelt.

Ik vind het belangrijk dat je – nu je de stap genomen hebt om met iemand te gaan praten – ook snel kunt starten. Ik houd dan ook ruimte vrij in mijn agenda zodat jij snel kunt starten.

Je bent welkom

In mijn praktijk in Hilversum of online

's-Gravenlandseweg 63

1217 EJ Hilversum

Chat openen
1
Kan ik je helpen?
Fijn dat je er bent ❤️ Kijk rustig rond en laat hier een berichtje achter als je een vraag hebt - ik help je graag!