Zwangerschapsverlof na vroeggeboorte, waar heb je eigenlijk recht op? In dit artikel vind je de Nederlandse regels rondom zwangerschapsverlof na vroeggeboorte.

Recht op zwangerschapsverlof

In Nederland heb je wettelijk recht op minimaal 16 weken zwangerschaps- en bevallingsverlof. Dit verlof bestaat uit twee delen:

  • Zwangerschapsverlof: Dit neem je op in de weken voor je uitgerekende bevaldatum. Hoeveel weken zwangerschapsverlof je precies opneemt, mag je zelf bepalen. De meeste vrouwen nemen 6 weken op, maar je mag ook 4 of 5 weken opnemen en 1 of 2 weken na de bevalling.
  • Bevallingsverlof: Dit neem je op na de bevalling. Je hebt minimaal 10 weken recht op bevallingsverlof, maar er zijn opties om dit te verlengen wanneer je baby te vroeg of ziek is geboren.

Zwangerschapsverlof na vroeggeboorte

Is je baby te vroeg of ziek geboren? Dan mag je in sommige gevallen de dagen die je korter zwangerschapsverlof hebt opgenomen, optellen bij je bevallingsverlof. Zo heb je alsnog recht op minimaal 16 weken totaal verlof.

  • Voorbeeld: Je stopt 6 weken voor je uitgerekende datum met werken. Je baby wordt 2 weken te vroeg geboren. Je hebt dan 4 weken zwangerschapsverlof opgenomen (6 weken – 2 weken). Je bevallingsverlof bedraagt dan 12 weken (10 weken + 2 weken). In totaal heb je dus 16 weken verlof.

Extra verlof bij langdurige ziekenhuisopname

Heeft je baby na de geboorte langer dan 7 dagen in het ziekenhuis gelegen? Dan kun je mogelijk extra bevallingsverlof aanvragen. Dit extra verlof is maximaal 10 weken. De eerste week ziekenhuisopname telt niet mee, als jouw baby bijvoorbeeld de eerste 2 weken in het ziekenhuis moest blijven, kan je in aanmerking komen voor maximaal 1 week extra verlof.

  • Voorbeeld: je bevalt op 36 weken zwangerschap en je baby ligt 8 weken in het ziekenhuis. Je hebt recht op 10 weken bevallingsverlof (minimaal) + 7 weken extra verlof (8 weken ziekenhuisopname – 1 week) = 17 weken verlof. Daarna ga je weer aan het werk.
  • Voorbeeld: je bevalt na 24 weken zwangerschap. Je baby moet tot de uitgerekende termijn in het ziekenhuis blijven. Je was nog aan het werk toen je ging bevallen. Dan heb je dus nog 16 weken na de bevalling en maximaal 9 weken extra (10 weken – 1 week). In dit voorbeeld ben je dan 9 weken samen thuis voor je weer moet gaan werken.

Je moet te snel weer aan het werk

Zoals je leest is het goed mogelijk dat je na deze periode voor jouw gevoel veel te snel weer aan het werk moet. Je bent er zelf nog niet klaar voor omdat je nog niet voldoende bent hersteld, zowel fysiek als mentaal. Of je baby mag nog niet naar de opvang bijvoorbeeld, dan wil je misschien weer werken maar kan het nog niet. Wat doe je dan?

Moeders zijn heel goed in het doorzetten, in de schouders er onder, in aanpakken. En dan vooral voor een ander. Je baby en soms ook broertjes en zusjes staan op de eerste plaats. Dat is hartstikke mooi maar jij moet jezelf ook staande houden en je verdient het om te herstellen. Je presteert op topsportniveau. Maar aan het einde van je verlof, als je baby thuis is, als het wat beter gaat… gaat het dan met jou ook goed? Of moet de klap nog komen? 

Wat heb je nu nodig? Denk daar eens 5 minuten over na en schrijf het op. Lees het daarna door en kijk wat er mogelijk is. Er zijn ontzettend veel therapeuten voor lichamelijk herstel, je verloskundige of huisarts kent ongetwijfeld mensen in je buurt. En op mentaal vlak? Kijk dan ook eens hier, wie weet voel je je door mij gehoord.

Ga ook het gesprek aan met je werk over jouw zwangerschapsverlof na vroeggeboorte, dat kan over deze twee onderwerpen:

  1. Flexibiliteit op het werk: misschien is het mogelijk om met je werkgever afspraken te maken over je werktijden, zodat je meer tijd hebt om voor jezelf te zorgen. Is er een persoonlijk budget dat je mag aanspreken? Wie weet mag je dat inzetten voor mentaal herstel (coaching).
  2. Ouderschapsverlof: je kunt ouderschapsverlof opnemen om voor je baby te zorgen. Ouderschapsverlof is onbetaald, je werkgever mag je hier niet voor ontslaan.

Wil je vroeggeboorte verwerken?

Dat kan op twee manieren. Je stapt in in het online therapie programma mama van een prematuur en gaat aan de slag in je eigen tijd en tempo. Of je boekt een vrijblijvende kennismaking met mij, wie weet starten we daarna met een counselingstraject op maat. Vul daarvoor het formulier hieronder in 👇

Ja, ik wil starten met een counselingtraject op maat

Bronnen: wetten.overheid.nl en UWV

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *