Als mama ken je het gevoel wel: alles draait om je kind. Je wilt het beste voor hem of haar, en je doet er alles aan om dat te realiseren. Maar soms loopt het leven anders dan je had gepland. Je zwangerschap kent complicaties. Je kind wordt veel te vroeg geboren. Je kind komt ter wereld met een handicap. Je baby komt tijdens of na d zwangerschap te overlijden… En dan zijn er nog de dagelijkse struggles die horen bij je werk, je gezinsleven, je vriendinnen…

Dit herken ik maar al te goed. Ik heb zelf een medische zwangerschap doorlopen. Mijn baby heeft 6 dagen geleefd. Ik ken de stress en angsten om opnieuw zwanger te zijn na verlies en ik zat met een oud trauma 9 weken naast een couveuse. Dit heeft mijn leven compleet veranderd. Ik koos ik ervoor om mijn ervaringen om te zetten in iets positiefs.

En ik weet dat ik niet de enige ben. Er zijn talloze moeders die soortgelijke ervaringen hebben. We zijn allemaal “work in progress”, dat maakt ons sterk of waardevol.

Ik begon te schrijven. Eerst voor mezelf, als een manier om mijn emoties te verwerken. Maar al snel merkte ik dat mijn woorden ook anderen raakten. Vrouwen die soortgelijke ervaringen hadden, herkenden zich in mijn verhaal en vonden troost in mijn woorden.

Zo ontstond andersdanverwacht.nl. Een online platform waar ik mijn ervaringen deel, waar ik zorgprofessionals het woord geef om e.e.a uit te leggen en soms het woord geef aan andere moeders. Ik help je grip te krijgen op jouw situatie.

Mijn reis is er een van voortdurende groei en ontwikkeling. Ik ging als volwassen vrouw weer studeren. ook nu na het behalen van mijn diploma, leer ik elke dag bij, en ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om mezelf en jou te helen. Ik ben vastberaden om mijn leven te leven met moed en compassie. Net als jij. Ik leerde dat er geen eindstreep is om na te streven, dat het eerder een continu proces is. En dat ik dus ook niet hoef te wachten tot alles af en compleet is… dat zou betekenen dat ik wacht tot het einde der tijden. Het is nooit af.

andersdanverwacht.nl kreeg een tweede tak: counseling. Na 20 jaar ervaring als marketeer in de IT, doe ik nu iets dat voelt als een roeping in plaats van carrière. Ik werk in lijn met mijn passie. Dat is geen werk. Ik zie cliënten in mijn praktijk of online. De bijzonder krachtige mama’s van een prematuur lopen zelfstandig een digitaal traject, soms terwijl ze naast de couveuse zitten in het ziekenhuis.

Ik ben nog bezig, ik leer nog elke dag bij. Ik weet dat ik over 10 jaar beter ben dan vandaag. Dan ben ik overigens ook niet perfect of af. Ik zal het nooit zijn. Ik ben trots op de route die ik afleg, op de carrière die er was, op het werk dat ik nu doe, op de mensen die ik spreek, op de dingen die ik leer. Ik zie dat strijd kan worden omgezet in triomf.
Ik ben blij dat wat me overkwam me zichtbaar heeft gemaakt voor anderen. Dat maakt dat ik me minder alleen voel en ik hoop dat anderen die mijn reis volgen zich ook minder alleen voelen.

Soms zou ik willen dat ik dit allemaal niet had geweten, dat ik mijn carriere had voortgezet. dat ik moeder was van 2 jongens die samen opgroeien. dat ik niet na mijn veertigste van marketeer naar counselor switchte met een missie. Maar tegelijk ben ik ook dankbaar voor wat ik nu weet, want het heeft me veranderd. En daarmee sta ik jou met alle liefde bij.

Waar heb je nu behoefte aan?

Liever 1-op-1 contact? Of heb je een andere vraag? Je kunt me hieronder bereiken.