Haar zwangerschapsverlof is beeindigd, en ze komt binnenkort terug naar kantoor. Je weet dat er veel speelde tijdens de zwangerschap of na de geboorte. En nu vraag je je af: hoe kan ik deze werknemer ondersteunen bij terugkeer na de zwangerschap? Je leest er alles over in de whitepaper die je onderaan deze pagina kunt downloaden.

Slecht nieuws over de gezondheid of dat van een ongeboren kind tijdens je zwangerschap, een miskraam, (dreigende) vroeggeboorte of een spoedbevalling, het zijn vormen van niet-erkend verlies. Anders gezegd: de gebeurtenis is bij anderen bekend, maar de impact daarvan wordt onderschat. Vreemd eigenlijk als je bedenkt dat we het in deze context hebben over een levensveranderende gebeurtenis: het ouderschap. Natuurlijk heeft slecht nieuws impact. 

De impact van niet-erkend verlies wordt ook op de werkvloer zichtbaar. Hier komen cognitie, productiviteit en emoties immers samen en is het aan de werknemer om die te verweven met de eisen van een organisatie. De draad moet weer worden opgepakt. Soms omdat een werkgever daar vanuit gaat, soms omdat de werknemer dat van zichzelf verlangt. Hoe ziet dat er dan uit, de draad weer oppakken? Hoe begeleid je een medewerker tijdens de terugkomst en voorkom je productiviteitsverlies of uitval?

In deze whitepaper vind je informatie over niet-erkend verlies en de impact van rouw op de werkvloer. Het is geschreven om de terugkeer van werkende vrouwen na een medische zwangerschap, vroeggeboorte of verlies te versoepelen maar de tips kunnen net zo goed worden ingezet voor collega’s die terugkeren na het verlies van een dierbare of collega, of wanneer er grote ontslagrondes gaande zijn. Ook dat zijn vormen van niet-erkend verlies.

Deze whitepaper gaat over het erkennen van verandering in de terugkerende medewerker. En tevens vind je hier 3 manieren van steun bieden en vele praktische tips die niet alleen de terugkerende medewerker helpen haar draai te vinden op de werkvloer, maar in vele gevallen een heel team raken.